Ljubiš li me?

Isus Krist, Mesija, Gopodar Svemira  umro je i položen je u grob. Zamisli da si jedan od njegovih učenika. Jučer su Isusa izbičevali, prezirali i objesili na križ. Umro je ispred gomile koju je došao spasiti.  To je veliko otajstvo naše vjere. Ne izabiremo mi Boga, Bog izabire nas. Prije no što nas ijedno ljudsko biće dotaknu, Bog nas oblikova u tajnosti i satka u dubini zemlje, i prije nego li se itko odluči za nas , Bog nas satka u krilu naše majke.  Bog nas ljubi prije ikojega ljudskog bića. On nas ljubi prvom ljubavlju neograničenom, neuvjetovanom ljubavlju i želi da budemo njegova ljubljena djeca.

sunset-hands-love-woman


Što su učenici napravili? Koji je njihov odgovor?

Mnogi su pobjegli, sakrili se, bojali su se za svoj život. Svi osim Ivana. Sigurno su se bojali da će završiti kao i Isus, razapeti na križu. Bili su duboko potreseni jer su slijedili Isusa 3 godine, vjerovali su da je On Sin Božji, a sada je On umro, a njegovo tijelo položeno u grob.
U Bibliji ne piše što su apostoli radili na Veliku Subotu. Znamo da su odmarali: “U subotu mirovahu po propisu.” (Luka, 23:56)
Možda su neki išli u hram, trudeći se da budu neprimjetni.
Sigurno su im u mislima bile Isusove riječi: “Nije sluga veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progonit…
A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga” (Ivan 15:21-22)

Zamisli kako su se isprazno i napušteno osjećali. Zamisli kako je to kada 3 godine svoga života provedeš slijedeći Njega i Njegovu misiju, da bi na kraju vidio da Sin Božji umire smrću koja je tada bila namijenjena razbojnicima.
Zamisli da si od straha pobjegla i nisi bila uz Njega dok je umirao i utješila ga. Pretpostavljamo da Petar nije jedini zanijekao Isusa.

Koliko puta si ti pobjegla od Isusa?
Koliko puta te zvao, a nisi se odazvala?

Na današnji dan tišine razmisli o Isusu koji leži u grobu.
Razmisli o trenucima kad si ga zanijekala zbog straha da te drugi ne bi osudili. Razmisli o svojoj ljubavi prema Njemu. Razmisli o ljubavi prema bližnjima. Ako ne ljubiš bližnjeg, možeš li reći da ljubiš Njega?

Autorice: T.C/M.J.

Izvor: Henri Nouwen

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s