Svako (dvorište) ima svoju priču

Kreneš li po ulicama Gornjega grada naići ćeš na otvorena vrata visokih zgrada i napokon dobiti priliku zaviriti u njihovu nutrinu. Osim vrhunske glazbe, romantičnog ambijenta, novih pogleda na razglednicu Zagreba i prilike za zabavu s društvom, ove godina Dvorišta su u meni pobudila jednu misao koju smatram vrijednom dijeljenja.

20170715_204052

Glavni motiv je da svako dvorište ima svoju priču – o tome tko je u njemu boravio, tko ga je stvorio, kada je nastalo i što se sve u njemu događalo. Tako niti jedno nije isto, svako je jedinstveno. Očarana njihovom jedinstvenošću i posebnošću, pomislila sam kako svaka od nas jednako tako ima svoju priču. Život je sastavljen od različitih borbi – u nekima pobjeđujemo, u nekima gubimo. Ali svaka od njih oblikuje nas i stvara jedinstvenu, TVOJU priču.

20170715_213111

A opet često težimo uspoređivanju naših priča, mislimo kako naša borba nije pravedna nasuprot onoj drugih oko nas. Uspoređujemo naše poraze s tuđim pobjedama i naša srca polako se pune gorčinom. Ljubomorni smo na tuđe priče i silno ih želimo prisvojiti, kopirati… Pritom zaboravljamo na originalnost i posebnost naše priče. Kad pogledaš nekoliko godina unatrag i pokušaš zapisati što si sve proživjela, uvidjet ćeš da to što si danas duguješ upravo tim borbama, i porazima i pobjedama. Suze, osmjesi, napori koje si uložila u rad na sebi, svojem zanimanju, obitelji, ranama… stvorilo je tu priču, stvorilo je tebe! Posebnu, neponovljivu, predivnu… tebe! I kao što očarano gledam na sjaj lampica i ljepotu dvorišta, jednako tako očarana sam tobom – iako te nisam upoznala, mislim da je tvoja priča originalna i životna baš kao i ona o kojoj čitam prije nego li uđem u nečije dvorište. Želim da znaš da tu priču ne moraš uljepšavati, niti mijenjati kako bi nekom dokazala svoju vrijednost. Dvorišta nečije kuće su nas očarala ne zato što je netko stavio lampice, zasvirao Beatlese i donio nam piće – očarala su nas onoga trenutka kad su nam otvorila svoja vrata i otkrila ono što su bila i ono što su danas. To što si ti danas i to što si stvarala u prošlosti donijelo je svijetu tvoju priču i na nju budi ponosna.

 

Autorica: M.J.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s